Izvor: B92, 25.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Nadzorni odbor za kampanju

Beograd -- Liberalno-demokratska partija zahteva formiranje odbora, kako bi se onemogućilo "vođenje prljave kampanje".

Funkcioner LDP-a Marko Karadžić je kazao da bi taj odbor trebalo da formira Skupština Srbije, koja više ne zaseda. On je ukazao da i pored više upozorenja Republičke izborne komisije da je neophodno formiranje odbora, Vlada Srbije povodom toga ništa nije učinila.

"To je neophodan uslov za održavanje izbora u fer i demokratskoj atmosferi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Karadžić.

On je rekao da je "prljava kampanja uveliko u toku" i kao primer naveo "zloupotrebu porodice Zorana Đinđića" u medijskoj kampanji.

Prema njegovim rečima, nema ni sporazuma sredstava informisanja osnovanih od strane republike i predstavnika parlamentarnih stranaka o dužini trajanja predstavljanja političkih partija, što je trebalo da se uradi u roku od pet dana od proglašavanja izbora.

Zbog toga je, kako je kazao, važno formiranje nadzornog odbora jer on je on nadležan da kontroliše trajanje emisija u kojima se predstavlaju stranke, ako nema sporazuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.