LDP, LSV i SDS: Vučićev način povratak u mrak

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP, LSV i SDS: Vučićev način povratak u mrak

Beograd -- Atmosfera u kojoj društvo ulazi u ovu kampanju, jasno pokazuje da će u njoj medijski linč zameniti političku debatu, navode iz koalicije LDP, LSV i SDS.

Osim toga, oni navode i da će demagogija zameniti politiku.

"Način na koji premijer Vučić napada Borisa Tadića je ko zna koji po redu izraz povratka Srbije u vreme mraka u kojem Vučić nije ni pokušavao da se pretvara da razume šta znači transformacija Srbije u moderno, evropsko društvo ili da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zna kako ta transformacija treba da se sprovede", navodi se u saopštenju.

Koalicija tvrdi da uspesi postoje samo u kontrolisanim TV vestima i korist od sadašnje vlasti imaju samo partijski činovnici vladajućih stranaka, njihovi prijatelji i porodice, a evropska Srbija postoji samo u praznim frazama i neshvaćenim floskulama.

"Da bi Srbija postala pristojno društvo, osim prazne evropske retorike, oni koji njome vladaju moraju u zemlji uspostaviti atmosferu poštovanja demokratskih procedura i zakona, slobodno pravosuđe i slobodne medije, bezbedne gradove i stabilnu zemlju, mir i razumevanje sa regionom i iskrenu saradnju sa Evropskom unijom", navodi se u saopštenju koalicije LDP, LSV, SDS.

Oni takođe ističu da će se "ekonomski oporavak naše zemlje desiti samo kao posledica stvaranja stabilnog, transformisanog i uređenog društva".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.