LDP: Grafiti su delo poremećenih umova

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Grafiti su delo poremećenih umova

Liberalno-demokratska partija (LDP) najoštrije je osudila ispisivanje grafita mržnje u Novom Sadu i zatražila od nadležnih da pronađu i kazne počinioce.

Foto: Arhiva

LDP je u saopštenju za javnost ocenio da je reč o "izlivima pojedinaca, sa poremećenim načinom razmišljanja".

 

"Svaki pokušaj da se na ovakav način zastrašuju građani Novog Sada je veoma opasan. Bogatstvo različitosti i tolerancija najveća su bogastva Novog Sada, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i naš grad je upravo po tome najprepoznatljiviji", piše u saopštenju.

LDP je upitao da li ovakvi incidenti predstavljaju povratak u devedesete godine prošlog veka.

 

Nepoznati počinioci ispisali su na zgradi Filozofskog fakulteta grafit: "Pavličiću ustašo. Gotov je. Sledeća je Vojvodina."

 

Sa te zgrade je nestala i tabla sa nazivom Ulice dr Zorana Đinđića. Nepoznati počinioci su i u prigradskom naselju Veternik ispisali grafit "Čanak ustaša".

U Novom Sadu već nedeljama traju pokušaji SNS-a da smeni lokalnu vlast predvođenu Demokratskom strankom i gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.