Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Dok stojimo borićemo se za istinu o političkoj pozadini ubistva Đinđića

Liberalno-demokratska partija (LDP) saopštila je danas, povodom 15. godišnjice ubistva premijera Zorana Đinđića, da nikada neće prestati da se zalaže za otkrivanje političke pozadine njegovog ubistva i dodala da njegova žrtva za čitavu zemlju simbolizuje sve ono za šta se "moramo boriti dok stojimo na nogama".

"Svaki 12. mart bio je dan pritisnut problemima sa kojima se i Đinđić borio dok je bio živ. Tako je i danas. Srbija je podeljena zemlja, umorna od lutanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << gotovo više nema snage za onaj korak od koga ne sme da odustane. Đinđić je ubijen zbog politike. Toj politici moramo dati sebe u meri u kojoj je to učinio i on. I zato evropska Srbija, hrabra Srbija, Srbija koja seče Gordijeve čvorove koji je i danas dave, a ne kukavičluk u politici u kojoj je najkomfornije kada se ćuti i kada se društvo laže", navodi se u saopštenju LDP-a.

LDP je naveo da Srbija svoju sreću i mir neće pronaći ukoliko bude bežala od problema kojima je Đinđić išao u susret i dok ne stavi tačku na 12. mart.

"Ubice Zorana Đinđića su u zatvoru, ali mi smo pritisnuti pitanjem koje još uvek traži odgovor od nas i od njega ne smemo bežati - šta je pozadina tog zločina, koje su snage i koji interesi otvorili mogućnost da Zorana Đinđića izgubimo u atentatu toga dana? Nikada nećemo pristati na presudu kojom je stavljena tačka na tu našu borbu. Presuda Đinđićevim ubicama obavezuje nas da nastavimo dalje, bez obzira na vremensku distancu, boreći se za punu istinu o njegovoj tragediji", dodaje se.

Ta stranka je dodala da će sutrašnja "Šetnja za Zorana", koja se tradicionalno organizuje kao izraz poštovanja i obaveze prema njemu, biti i izraz spremnosti pripadnika te partije da se bore za svoje živote kako bi to radio i Đinđić da je tu.

"Poruka ljudima u Srbiji - budite onakvi kakvi ste bili u viziji Zorana Đinđića, on je u ovu zemlju verovao. I naredne godine ćemo prošetati za njega i, između ostalog, napraviti bilans onog što smo u međuvremenu uradili. Previše je poraza, previše propuštenih prilika i jedna velika obaveza koja još uvek stoji na svakome od nas - da budemo dostojni rečenica koje je on izgovorio, a za koje se hvatamo jer, zapravo, ništa drugo ovde oko sebe i ne vidimo i ne smatramo vrednim", navela je LDP.

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.