Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Čiplić krši Ustav, sazvati hitnu sednicu parlamenta

BEOGRAD -

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zatražio je danas od predsednice parlamenta da zakaže hitne sednice Kolegijuma i Odbora za ustavna pitanja kako bi se sprečilo dalje kršenje Ustava i zakona koje,kako kaže, vrši ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić i ministarstvo na čijem je čelu.

"Ponašanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, uz ćutanje Vlade i Skupštine Srbije, ugrožava Ustavni poredak Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i direktno krši ljudska i manjinska prava svih koji su glasali za Nacionalni savet Bošnjaka, na izborima 6. juna". navodi se u pismu upućenom predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović.

Jovanović je od Đukić Dejanović zatražio da na sednici Odbora obezbedi prisustvo Čiplića, koji je, kako je ocenio, diretno odgovoran za "organizovano kršenje Ustava i zakona i diskriminaciju koju njegovo Ministarstvo sprovodi".

"Smatramo da je ovo jedno od ključnih pitanja načelnog sprovođenja Ustava, zato što su ljudska i manjinska prava jedna od njegovih osnovnih kategorija i zaštićenih vrednosti, pa u skladu sa Poslovnikom Narodne skupštine imate obavezu da hitno sazovete sednicu Odbora za ustavna pitanja", naveo je Jovanović.

"Ministarstvo je najpre odlagalo zakazivanje konstitutivne sednice Saveta, a onda je otvorenim pravnim i političkim nasiljem izazvalo blokadu u procesu verifikacije mandata izabranih članova Nacionalnog saveta Bošnjaka", ocenio je Jovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.