LDP Beograd osuđuje odluku Đilasa

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP Beograd osuđuje odluku Đilasa

Beograd -- Beogradski odbor LDP najoštrije osuđuje odluku gradonačelnika Đilasa i gradskih vlasti o zabrani prodaje alkohola u trgovinskim i zanatskim objektima nakon 22h.

"Beograd je već imao ovakvu odluku i jasno je da kao ni prošlog puta, ni danas ova mera zabrane neće doneti nikakav pozitivan efekat, osim što će povećati sivu ekonomiju u našem gradu, navodi se u izjavi Mladena Bašića, menadžera Gradskog odbora LDP Beograd.

"Zbog teške ekonomske situacije trgovci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedva uspevaju da opstanu i rade, a ova odluka će dodatno pogoršati poslovni ambijent koji zajedničkim štetnim delovanjem uništavaju i gradska i republička vlast. Nameru da se Beograđanima još jednom nametne ova zabrana doživljavamo samo kao jeftin politički marketing Dragana Đilasa. Dok gradske vlasti ćute o problemima sa kojima se Beograd suočava u proteklih godinu dana, od deficita u gradskom budžetu, preko povećanja stope kriminaliteta, ova odluka treba da posluži samo tome da se u politički život vrate oni koji su zaboravljeni, zabrinuti isključivo za sudbinu svoje stranke", stoji u izjavi Bašića.

On navodi da umesto što manevriše između Vučića i Dačića ovakim merama vrhunskog populizma i demagogije, kako bi kupio još malo vremena na vlasti u Beogradu, gradonačelnik bi trebalo da insistira na sprovođenju zakona koji zabranjuje prodaju alkohola maloletnicima.

"Beograd je nekada bio bezbedan grad i to mora da bude zajednički cilj svih nas koji u njemu živimo, ali do tog cilja nećemo doći tako što gradska vlast predlaže kozmetičke mere i u isto vreme beži od uzroka takvog stanja", kaže Mladen Bašić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.