Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2012, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: 320. rođendan zapostavljene Petrovaradinske tvrđave

NOVI SAD -

Liberalno-demokratska partija (LDP) pozvala je večeras povodom 320. rođendana Petrovaradinske tvrđave vlasti Novog Sada da posvete više pažnje uređenju i obnovi Tvrđave i Podgrađa.

"Istorijski i kulturni značaj simbola Novog Sada neprocenjiv je za Novosađane, ali višedecenijska nebriga i neulaganje, naročito u Podgrađe, vode ka daljem uništavanju izuzetno vrednih objekata", naveo je LDP.

Dodaje se da nedostatak novca ne sme da bude stalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opravdanje za ignorisanje kulture, a naročito zapostavljanje najvrednijih kulturnih i istorijskih spomenika.

"Nekadašnji simbol odbrane prerastao je u simbol slobode, a dužnost svakog od nas je da neguje i čuva ono što smo nasledili, kako bi i generacije koje dolaze mogle u njoj da uživaju", piše u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.