LAŽNE PATRONAŽNE SESTRE PONOVO UDARAJU! Ojadile staricu (81) za preko TRI HILJADE evra, u toku je policijska potraga

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 00:34

LAŽNE PATRONAŽNE SESTRE PONOVO UDARAJU! Ojadile staricu (81) za preko TRI HILJADE evra, u toku je policijska potraga

Vlasti apeluju na građane da paze kad puštaju strance u kuću

Policija traga za dve žene koje su juče na području Rijeke oštetile stariju osobu iskoristivši njeno poverenje, godine i zdravlje, saopšteno je iz PU Primorsko-goranske.

Reč je o osobama koje su na kućnu adresu 81-godišnje hrvatske državljanke na području Zameta u Rijeci došle i predstavile se kao kućne sestre (patronažne sestre) koje mere krvni pritisak.

Ne sumnjajući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na prevaru, 81-godišnja žena ih je pustila u stan, nakon čega joj je jedna izmerila pritisak, dok je druga iskoristila nepažnju oštećene i od kuće ukrala novac i nakit u vrednosti od oko 3.550 evra. Time su je oštetili krivičnim delom teška krađa iskorišćavanjem nemoći i zdravstvenog stanja lica.

- Još jednom upozoravamo građane, posebno starije, da budu veoma oprezni kada im nepoznata lica dođu na kućnu adresu i da ih ne puštaju u svoje kuće bez provere institucija iz koje takvi ljudi navodno dolaze.

Svaku sumnju da ste izvršili ovo ili slično krivično delo, odnosno ako ste oštećeni nekim krivičnim delom, odmah prijavite policiji na broj 192 - saopšteno je iz policije.

Izvor: Srbija Danas/Index/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.