LAŽNA UZBUNA: Nema naoružanog napadača u kampusu Jejla

Izvor: Kurir, 25.Nov.2013, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAŽNA UZBUNA: Nema naoružanog napadača u kampusu Jejla

Šef policije Nju Hevena Din Eserman je izjavio na konferenciji za novinare da je univerzitet bezbednan, ali je jedan deo univerziteta još zatvoren jer policija i dalje pregleda sobe

NJU HEVEN - Na američkom Univerzitetu Jejl policija nije pronašla naoružanu osobu, tako da se ispostavilo da su prethodne anonimne pretnje bile lažne.

Oko 10 sati ujutru po lokalnom vremenu policija je dobila anonimnu dojavu da je ka Jejlu krenula jedna naoružana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osoba sa ciljem da ubija ljude.

Zbog toga je satima, iz bezbednosnih razloga, univerzitet bio zatvoren, a okolne ulice blokirane.

Šef policije Nju Hevena Din Eserman je izjavio na konferenciji za novinare da je univerzitet bezbednan, ali je jedan deo univerziteta još zatvoren jer policija i dalje pregleda sobe.

Policajac Dejvid Hartman je rekao da je anonimna osoba sa obližnje govornice pozvala i rekla da njegov cimer ima pištolj i da je krenuo ka univerzitetu, prenela je agencija AP.

U toku potrage, najmanje dva očevica su potvrdila da su videla nekog sa puškom u blizini kampusa.

Uprava univerziteta savetovala je studentima i osoblju da se smeste na sigurno, a onima koji trenutno nisu u okviru univerziteta preporučila je da ne dolaze.

Na televiziji su emitovani snimci na kojima se vide specijalci u punoj opremi u blizini nekoliko univerzitetskih zgrada, dok helikopter iz vazduha nadleće oblast.

Studenti, koji su trenutno na novembarskom raspustu, vraćaju se na fakultete 2. decembra.

Jejl je jedan od naprestižnijih američkih univerziteta sa više od 14.000 studenata i 9.000 nastavnog osoblja. Osnovan je početkom 18. veka.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.