LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA OBMANJUJE RODITELJE! Njene savete slušalo na DESETINE HILJADA žena, a ona čak nema ni diplomu: Podelila ZABRINJAVAJUĆ video na društvene mreže

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 21:40

LAŽNA PATRONAŽNA SESTRA OBMANJUJE RODITELJE! Njene savete slušalo na DESETINE HILJADA žena, a ona čak nema ni diplomu: Podelila ZABRINJAVAJUĆ video na društvene mreže

Prevara je trajala godinama

- Potpuno je legalno ovo što radim. To rade svi influenseri - reči su osnivačice udruženja jednog iz Niša koje postoji od 2017. godine, a čije savete je slušalo na desetine hiljada žena, slepo verujući da je ono šta se predstavlja - patronažna sestra zaposlena u Kliničkom centru Niš.

Međutim, nije sve kako se čini. Poslednjih 24 sata na hiljade žena deli negativno iskustvo koje su imali sa njom.

Marija S. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Niša, ispričala je da je pohađala školicu u kojoj su, pored lažne patronažne sestre, učestvovale i brojne babice, doktori, psiholozi.

- Školica je obuhvatala sve što je potrebno ženi da se pripremi za porođaj, ali i period nakon toga. Po kvalitetu čak nije odstupala od drugih - kaže Marija.

Prema njenim rečima, žena koja se predstavlja kao patronažna sestra je na predavanjima govorila da je zaposlena u KC Niš, na odeljenju sa bebama koje ne mogu da budu uz majku posle porođaja. Međutim, iz Kliničkog centra Niš, rekli su da ona nikada nije bila zaposlena kod njih.

- Ona nikada nije bila zaposlena niti radno angažovana u UKC Niš - piše u zvaničnom odgovoru.

Osim Kliničkog centra u Nišu, tvrdila je da je radila i u poliklinici "Life Impuls", što je ova zdravstvena ustanova oštro demantovala.

Marija joj je verovala, te je i sa partnerom odlazila na radionice.

- Učili smo kako da kupamo bebu, obrađujemo pupak... - kaže Marija.

Prema njenim rečima, prevaru koju je žena činila godinama, otkrila je tek nakon što je dala njene lične podatke.

- Pozvala sam bolnicu i rekla da mi je daju, međutim, oni su mi rekli da ona tu ne radi. To mi je isto rečeno i iz Poliklinike. Pitala sam se kako je to moguće, čak sam poslala dopis Zdravstvenoj komori. Oni su mi rekli da ona ne postoji u evidenciji zdravstvenih radnika - kaže Marija.

"Patronažna sestra" je na sva pitanja odgovorila u jednom video snimku koji je objavila na Instagram profilu.

- Potpuno je legalno ovo što radim, to rade svi influenseri. Kad sam videla da moj posao prerasta u ozbiljniju organizaciju, pokrenula sam Udruženje 2017. godine. Tada sam upisala vanrednu školu, koja, vidim, uopšte nije priznata. Sad ispada da nikome nije priznata vanredna škola, jer smo prekvalifikovani i kupili smo diplomu - rekla je .

Na Instagram profilu objavljivala je fotografije sa brojnih događaja, poput obuka.

Objavila je i jeziv snimak, koji je potom uklonjen sa profila, a na kojem se vidi previjanje bebe.

Žena koja je na snimku, prevrće bebu kao igračku, dok mališanu pada glava.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Dijana Bogosav/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.