LAŽNA DRŽAVA DAJE OGROMNE PARE ZA ODBRANU ZLOČINACA: Ubijali i mučili, a sada za njih plaćaju milione advokatima

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 15:16

LAŽNA DRŽAVA DAJE OGROMNE PARE ZA ODBRANU ZLOČINACA: Ubijali i mučili, a sada za njih plaćaju milione advokatima

Priština je za odbranu zločinaca dala dosad pola miliona evra, a u ovoj godini su izdvojili još 17 miliona

Do sada je iz prištinskog budžeta na advokate optuženih pred Specijalnim sudom u Hagu dato skoro pola miliona evra.

Krajem prošle godine Ministarstvu pravde stigla su četiri zahteva advokata odbrane optuženih za ratne zločine pred Specijalnim sudom, da im se isplate sredstva prenosi prištinska Koha.

- Ukupan iznos sredstava koja su tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << advokati odbrane iznosi 464.600 evra - izjavio je generalni sekretar Ministarstva pravde Ardian Bajraktari i dodao da će ta sredstva biti odobrena.

Bajraktari je rekao da su zahtevi za plaćanje uglavnom podnošeni za aktivnosti branilaca radi učešća u sudskim raspravama, savetovanju i sličnim stvarima.

- Za 2021. godinu predviđen je budžet u te svrhe od 17 miliona evra - rekao je Bajraktari.

Prema Zakonu o pravnoj i finansijskoj zaštiti osoba koje Specijalni sud može da optuži, a koji je usvojila Skupština Kosova 2015. godine, optuženi imaju pravo da zatraže pomoć u pokrivanju troškova odbrane i angažovanja nezavisnih branioca.

Do sada, Specijalni sud je potvrdio optužnice protiv bivših lidera tzv.OVK Saliha Mustafe, Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koji se terete za ratne zločine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro pola miliona evra iz budžeta Kosova za odbranu optuženih u Hagu

Izvor: N1 televizija, 03.Mar.2021

Preko 460 hiljada evra iz kosovskog budžeta potrošeno je na finansijsku podršku braniocima optuženih iz Specijalizovanih veća sa sedištem u Hagu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.