LAZANSKI OTKRIVA KAKO IZGLEDA VAKCINISANJE U RUSIJI: Nije bolno, ne smete da pijete alkohol...

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2020, 11:01

LAZANSKI OTKRIVA KAKO IZGLEDA VAKCINISANJE U RUSIJI: Nije bolno, ne smete da pijete alkohol...

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski otkrio kako izgleda vakcinisanje vakcinom Sputnjik V

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, rekao je da je od juče počela vakcinacija protiv korona virusa na 70 punktova u Moskvi, i dodaje da je plan da do kraja godine bude otvoreno oko 100 punktova.

- Sam proces traje oko 10 minuta. Oni koji imaju teške hronične bolesti za sada se ne vakcinišu, kao ni oni koji su bili podrvgnuti nekoj drugoj vakcini. Juče je već >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 15 hiljada vojnika vakcinisano, i ako je ruska vojska pristala da je primi, to znači da je ta vakcina, za sada, proverena - rekao je Lazanski.

Kako kaže, teško je reći da li će se stvoriti neki kolektivni imunitet, ali za sada se vakcinišu prioritetne grupe.

- Proizvodnja vakcine u velikim količinama nije baš jednostavan proces, ide se i na to da se ona proizvodi u saradnji sa nekim drugim zemljama - rekao je Lazanski.

Ističe da se pre svakog dobrovoljnog pristupanja procesu vakcinacije, obavlja se pregled i razgovor sa lekarom, koji ispita trenutno zdravstveno stanje.

Kako kaže, vakcina sama po sebi nije bolna, preporuka je da se nekoliko dana ne pije alkohol, kao i da se ta ruka ne forsira neko vreme.

Lazanski je, komentarišući šalu na njegov račun i to što je neko izjavio da nema ni struju ni grejanje u Moskvi, rekao da ambasada plaća na mesečnom nivou 5 evra za 2.300 kvadrata ambasade i 800 kvadrata rezidencije, i dodao da lično voli humor, ali da ovaj skeč nema nikakve veze sa realnošću.

- Skeč je smešan, ali je nategnut - rekao je Lazanski, i dodao da nikada ambasada u Moskvi nije bila bez struje niti bilo čega drugog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.