LAVROV UPUTIO JASNU PORUKU KAZAHSTANU: Dve zemlje sve bliže sarađuju, Ukrajina odigrala ključnu ulogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 16:09

LAVROV UPUTIO JASNU PORUKU KAZAHSTANU: Dve zemlje sve bliže sarađuju, Ukrajina odigrala ključnu ulogu

Da li je smo opet na korak od SSSR?

Ministri spoljnih poslova Ruske Federacije i Kazahstana razgovarali su o situaciji u Ukrajini, Rusija ceni izbalansiranu poziciju Kazahstana po čitavom nizu ovih pitanja, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Uvek imamo iskrenu razmenu mišljenja o svim pitanjima koja su od značaja za međunarodnu agendu. Razgovarali smo i o situaciji u Ukrajini i oko nje. Izneli smo naše ažurirane ocene o tome šta se dešava kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << projekat koji je kolektivni Zapad osmislio da nanese strateški poraz Rusiji - rekao je Lavrov na brifingu o rezultatima pregovora sa kazahstanskim kolegom Muratom Nurtleuom.

Prema rečima Lavrova, ovaj projekat se „pripremao dugi niz godina“.

 Ne vidimo nikakve promene u liniji konfrontacije koju ispovedaju zapadni lideri ovde, bilo da se radi o Vašingtonu , Briselu , Londonu ili drugim prestonicama - rekao je on.

Prema rečima ministra, "cenimo uravnotežen stav naših kazahstanskih prijatelja po čitavom nizu ovih pitanja i nastavićemo dijalog o ovom i drugim problemima", prenela je RIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.