LAVROV RAZOTKRIO PAKLENI PLAN AMERIKE: Tramp otvara biološke laboratorije blizu ruskih granica, TO NIJE SLUČAJNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020, 17:14

LAVROV RAZOTKRIO PAKLENI PLAN AMERIKE: Tramp otvara biološke laboratorije blizu ruskih granica, TO NIJE SLUČAJNO!

Rusija i Kina zajedno se zalažu protiv sporazum o zabrani biološkog oružija.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da se američke biološke laboratorije, stvorene pod okriljem Pentagona, nalaze duž perimetra ruskih granica, kao i da Vašington ne želi da obezbedi transparentnost svoje vojne biološke aktivnosti.

Lavrov je istakao da SAD otvaraju biološke laboratorije po celom svetu, između ostalog i na prostoru bivših sovjetskih zemalja. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je dodao da se Rusija od 2001. godine zajedno sa većinom drugih zemalja, uključujući Kinu, zalaže za sporazum o pripremi protokola za Konvenciju o zabrani biološkog i toskičnog oružja.

- SAD se gotovo jednostrano kategorički protive takvom predlogu. Naravno, taj problem se sada zaoštrio. Činjenica da SAD ne žele da obezbede transparentnost svoje vojno-biološke aktivnosti u različitim regionima sveta prouzrokuje pitanja šta se u stvari dešava i koji su njihovi ciljevi - rekao je Lavrov.

Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuan izjavio da Kina podržava Rusiju i da kineske vlasti smatraju da su američke biološke laboratorije na teritorijama pojedinih bivših sovjetskih država opasne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.