LAVROV PORUČIO ZAPADU: Bombardovanjem Jugoslavije otvorili ste Pandorinu kutiju i zgazili međunarodno pravo

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2022, 15:48

LAVROV PORUČIO ZAPADU: Bombardovanjem Jugoslavije otvorili ste Pandorinu kutiju i zgazili međunarodno pravo

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov drži konferenciju za štampu o evropskoj bezbednosti.

Lavrov je konstatovao da Organizacija za bezbednost i saradnju u Evropi ima mnogo problema.

- Danas se u Lođu održava događaj koji se obično nazivao sednica Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi. Ovo je dobra prilika da vidimo kakvu je ulogu igrala ta organizacija od momenta svog osnivanja.  Danas se nagomilao ogroman broj problema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na prostoru onoga što se danas zove OEBS - rekao je Lavrov.

Po njegovim rečima NATO se vratio prioritetima Hladnog rata - žele da drže Ruse van Evrope.

- Setimo se kako je nastao NATO: kada je prvi generalni sekretar alijanse, gospodin Ismej, smislio formulu "Držite Ruse van Evrope, Amerikance u Evropi, a Nemce pod kontrolom". To šta se sada dešava, apsolutno znači vraćanje NATO-a onim konceptualnim prioritetima koji su razvijeni pre 70 godina - rekao je Lavrov.

On je skrenuo pažnju i da je bombardovanje Jugoslavije otvorilo Pandorinu kutiju i zgazilo međunarodno pravo, podsetio je Lavrov.

Ruski ministar je istakao da, upostavljanje odnosa sa Zapadom koji su ranije bili - neće biti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.