LAVROV DOBIO DRAGOCEN POKLON IZ ITALIJE: Predmet su imali samo papa Benedikt XVI i bivši italijanski predsednik

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2023, 22:15

LAVROV DOBIO DRAGOCEN POKLON IZ ITALIJE: Predmet su imali samo papa Benedikt XVI i bivši italijanski predsednik

Otkriveni detalji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov dobio je na poklon iz Italije retko izdanje "Božanstvene komedije" Dantea Aligijerija, saopštio je šef predstavništva Ministarstva spoljnih poslova samoproklamovane Južne Osetije u Italiji Mauro Murdža.

Po njegovim rečima, pre oko dva meseca predao je ambasadi Rusije u Rimu trotomno izdanje italijanske poeme, štampano u svega 360 primeraka. Kako je rekao, takvo izdanje se nalazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bibliotekama pape Benedikta XVI i italijanskog predsednika Karla Čampija.

- Knjige su napravljene od pamučnog papira, ilustracije su ručno urađene. Svaki primerak je jedinstven i razlikuje se od ostalih - rekao je Murdža. On je dodao da su knjige poslate u Moskvu Lavrovu, koji je uzvratio dubokom zahvalnošću i najboljim željama.

- Lavrov je mnogo učinio za razvoj odnosa Rusije sa Italijom, kao i sa Južnom Osetijom - rekao je Murdža.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.