LAŠET SE IZVINIO POLJSKOJ ZA NACISTIČKE ZLOČINE: Kandidat desnog centra pognuo glavu zbog nemačkih zločina u Drugom svetskom ratu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 23:54

LAŠET SE IZVINIO POLJSKOJ ZA NACISTIČKE ZLOČINE: Kandidat desnog centra pognuo glavu zbog nemačkih zločina u Drugom svetskom ratu

- Zločini koji su Nemci počinili protiv cele poljske nacije me ispunjavaju dubokim osećajem sramote i poniznosti - rekao je Lašet

 Kandidat koalicije desnog centra Armin Lašet, koji će biti kandidat na septembarskim izborima u Nemačkoj, izjavio je danas da se oseća "duboko posramljeno i ponizno" zbog nacističkih zločina protiv Poljaka tokom Drugog svetskog rata.

Lašet je govorio za poljski dnevni list "Žečpospolita", a delovi intervjua su pušteni danas, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uoči objavljivanja celog teksta u ponedeljak.

Nemački političar je rekao da je lično apelovao da prisustvuje obeležavanju neuspele pobune u Varšavu 1944. godine protiv nacističke okupacije, preneo je AP.

- Zločini koji su Nemci počinili protiv cele poljske nacije me ispunjavaju dubokim osećajem sramote i poniznosti. Nemačka uvek mora da bude svesna zbog istorijske odgovornosti zbog poljske slobode i nezavisnosti - dodao je Lašet.

On je posetio spomenik deci koja su se borila u Varšavskom ustanku, a prisustvovao je misi i ceremoniji, gde je govorio poljski predsednik Andrej Duda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.