LANA JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO?! Forenzičari tvrdili da imaju dokaze, a onda je otkrivena PRAVA ISTINA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LANA JE IZVRŠILA SAMOUBISTVO?! Forenzičari tvrdili da imaju dokaze, a onda je otkrivena PRAVA ISTINA!

Naime, pojedini mediji objavili su informaciju da je nesrećna devojka izvršila samoubistvo te da postupajući tužilac i komesar vode istragu o ubistvu na svoju ruku.

Skoro pet meseci ubica Lane Bijedić je na slobodi, a rasvetljavanju ovog zločina ne ide u prilog ni činjenica da u MUP-u ZHK vlada ogroman unutrašnji sukob u koji su uvučeni postupajući tužilac Josip Aničić i komesar Milan Galić te vodeći tim istražitelja.

Pozivajući se na sastanak u MUP-u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ZHK od 12. februara, objavljeno je da je jedna od vodećih stručnjakinja iz oblasti genetike i veštakinja FUP-a došla u sukob s tužiocem Aničićem tvrdeći da svetski poznati forenzičar Džon Klark poseduje dokaze da se radi o samoubistvu te je insistirala da ga angažuju.

Više izvora iz Centra za forenziku FUP-a kategorički je negiralo da su veštaci na sastanku govorili o bilo čemu osim o svojim nalazima, te da se plasiraju brutalne laži o sukobu s tužiocem i navodima o samoubistvu.

- Veštaci Centra za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije u sklopu planiranih aktivnosti, učestvovali su na radnom sastanku u MUP-u ZHK, a koji je bio posvećen istrazi u vezi smrti Lane Bijedić. Tom prilikom veštaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze sprovedenih veštačenja, te drugih provedenih aktivnosti. Istovremeno uvažavajući i odrednice specifične za forenzičko kriminalističke istrage, davali su i određene predloge i sugestije, svakako sve sa ciljem rasvetljavanja svih činjenica vezanih za smrt Lane Bijedić - naveli su iz FUP-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.