Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAJON: PREPUCAVANJE POVODOM ZAKONA O BUDZETU

Beograd -- Ekspert Medjunarodne krizne grupe za Balkan Dzejms Lajon u razgovoru za televiziju B92 istice da stav senatora Dzozefa Bajdena o uslovima za pomoc Beogradu nije stav americke vlade. "Rec je o prvom okrsaju u predstojecem prepucavanju Stejt departmenta i Senata povodom zakona o budzetu za narednu godinu", kaze Lajon i objasnjava: "Svake godine, negde u jesen, usvaja se novi zakon o budzetu i taj zakon odredjuje sav novac koji ce se potrositi van SAD kao finansijska pomoc.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Kada senatori stvaraju taj zakon, oni veoma cesto pisu i listu uslova za drzave, kao za Izrael, Jugoslaviju, Ukrajinu, Rusiju. Ako te drzave zele americku finansijsku pomoc, one moraju da ispune uslove pod a), pod b), pod c) itd. Ali, ova Bajdenova izjava je samo prva paljba u prepucavanje izmedju Senata i Stejt departmenta. Posto Stejt departmente ne zeli nikakve uslove, Senat postavlja maksimalne uslove. Kao sto znate, kada pocinju pregovori, na samom pocetku ljudi uvek iznose maksimalne zahteve i mislim da njegovu izjavu treba posmatrati u tom svetlu", rekao je Lajon za TV B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.