LAJČAK IZGUBIO NEUTRALNOST, REGION IGRALIŠTE RUSIJE I KINE Kurti u agoniji, ne zna više šta priča i gde udara

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2023, 18:35

"LAJČAK IZGUBIO NEUTRALNOST, REGION IGRALIŠTE RUSIJE I KINE" Kurti u agoniji, ne zna više šta priča i gde udara

Kurti je svoj poslednji neuspeli sastanak sa Aleksandrom Vučićem 14. septembra u Briselu, opisao kao debakl

Tzv. kosovski premijer, Aljbin Kurti, ocenio je da su pregovori Kosova i Srbije uz posredovanje EU postali toliko jednostrani da su dospeli u ćorsokak i optužio predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, da ga je vređao, a evropske posrednike da nisu pokušali da to spreče.

U danas objavljenom intervjuu za britanski Gardijan, Kurti je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je kontinuirana nestabilnost učinila region "igralištem za geopolitičke igre Ruske Federacije i Narodne Republike Kine".

, dodajući da je specijalni izaslanik EU, Miroslav Lajčak, izgubio neutralnost.

Prema Kurtijevim rečima, Lajčak nije uspeo da prenese kosovskim građanima pismenu pregovaračku poziciju Srbije, već im je ona predstavljena tek nakon što su pregovori prekinuti. Kurti je rekao da je dokument star više od šest meseci.

- Nema daljeg pomaka ovom metodom. Sastanak od 14. septembra pokazao je granice starih metoda - rekao je Kurti.

Kako prenosi Gardijan, tzv. kosovski premijer je optužio Vučića da ga je tokom razgovora vređao, što je, kako je rekao, postala redovna pojava bez pokuašaja posrednika da to spreče.

- On je dosta često vređao i psovao na srpskom tokom ove dve godine… Tražio sam od posrednika da ga zaustave i da to osude, ali to se nikada ne dešava - rekao je Kurti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.