LAJČAK I ŠOLE SAGLASNI! Hitno primeniti dogovor Beograda i Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 09:39

LAJČAK I ŠOLE SAGLASNI! "Hitno primeniti dogovor Beograda i Prištine"

Lajčak je informisao sagovornika o sastanku glavnih pregovarača Srbije i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija u Briselu.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole saglasili su se da je potrebna hitna primena postignutih dogovora u dijalogu Beograda i Prištine.

- Dobro je razgovarati o najnovijim dešavanjima na zapadnom Balkanu sa specijalnim savjetnikom Stejt >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << departmenta. Obavestio sam ga o dijalogu i sastanku glavnih pregovarača. Saglasili smo se oko potrebe hitne implementacije u dobroj volji - naveo je Lajčak na "Tviteru".

Šole je, takođe, na "Tviteru" naveo da je uživao u razgovoru o zajedničkoj snažnoj podršci dijalogu koji EU vodi između Kosova i Srbije i posvećenosti putu Balkana ka integraciji u EU.

Good to discuss the latest developments in the Western Balkans with @CounselorDOS in Brussels. I updated him on the Dialogue and today’s Chief negotiators’ meeting. We agreed on the need for immediate implementation in good faith. pic.twitter.com/efh81RwHn5

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) April 4, 2023

Glavni pregovarač Srbije Petar Petković je juče, nakon sastanka sa Bisljimijem i Lajčakom, rekao da je prvi put u posljednjih nekoliko godina u okviru trilateralnih razgovora razgovarano o najkonkretnijim koracima za formiranje Zajednice srpskih opština, kao i da je usaglašen tekst deklaracije o nestalim licima.

Bisljimi je naveo da je tokom razgovora u Briselu dogovoreno u načelu da sljedeći sastanak na visokom nivou bude 22. aprila, naglasivši da taj datum još nije siguran.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.