„LAĐEVCI“ I ZA CIVILNE AVIONE

Izvor: Kurir, 11.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„LAĐEVCI“ I ZA CIVILNE AVIONE

KRALJEVO - Predizborni trik ili ozbiljna namera, tek na inicijativu čelnika kraljevačke opštine sastali su se najodgovorniji funkcioneri iz gradova Raškog okruga i razgovarali o mogućnostima pretvaranja vojnog aerodroma „Lađevci“ u mešoviti.

Ipak, svi učesnici skupa, među kojima su bili i predstavnici VS i Direktorata civilnog vazduhoplovstva, složili su se da bi uspostavljanje civilnog avionskog saobraćaja za ovaj deo Srbije bilo od izuzetnog značaja. Transport industrijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << robe i voća na inostrano tržište bio bi znatno brži, a vajdu bi naročito imali turistički centri na Kopaoniku, Zlatiboru i u Vrnjačkoj banji.

- Osam opština, sa oko milion stanovnika, gravitira lađevačkom aerodromu. Sve su udaljene na oko sat vremena vožnje automobilom do buduće vazdušne luke. Posle Beograda, ovaj deo Srbije je najčešća meta turista, a znamo da oko 50 odsto posetilaca naše zemlje koristi isključivo avionski prevoz - kaže Zvonko Tufegdžić, menadžer SO Kraljevo.

Miodrag Trajković iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije ukazao je da bi trebalo zaštititi aerodromsku okolinu od dalje gradnje kuća zbog proširenja pista.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.