Izvor: B92, 26.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LABUS: ULAZAK U PAKT OTVARA VRATA MNOGIH ORGANIZACIJA

Predsednik Upravnog odbora Udruzenja G17 Plus Miroljub Labus u cetvrtak je ocenio da je SRJ "na velika vrata, uz simpatije svih suseda i zemalja regiona, usla u Pakt za stabilnost Jugosistocne Evrope, cime su otvorena vrata da vrlo brzo postane clanica i svih drugih ekonomskih i politickih organizacija". "Mislim da je ovo zaista veliki istorijski trenutak, ja bih rekao i politicki. Mi smo jako dobro primljeni i od svojih suseda", rekao je Labus jugoslovenskim novinarima u Bukurestu. Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << UO G17 Plus je objasnio da ce jugoslovenska strana sada "i konkretno uci u projekte od regionalnog znacaja koji su vec ranije odobreni", kao i da ce se vec na narednim sastancima Pakta znati u koje projekte SRJ moze da se ukljuci. Prema oceni Labusa, jedna od vaznih odluka skupa u Bukurestu je odluka Evropske investicione banke da za nedelju dana u Srbiju posalje posebnu misiju koja ce proceniti razmere ostecenja transportnog sistema i obim sredstava potrebnih za njegovu obnovu i modernizaciju.

Labus je rekao da u prvoj nedelji decembra u Briselu treba da bude odrzan koordinacioni sastanak donatora, kao "prvi stvarni korak" u organizovanju buduce donatorske konferencije za SRJ. "Na tom sastanku mi treba kao vlada, kao drzava, da iznesemo dva programa - program kratkorocnih mera za prevazilazenje problema vezanih za osnovne potrebe, pre svega u energiji, i dugorocniji program investicionih ulaganja za obnovu i unapredjenje infrastrukture", rekao je celnik G17 Plus i ocenio da Jugoslaviju, nakon kratkorocnih mera, "uslovno receno humanitarnog karaktera", vec sledeceg leta ocekuje donatorska konferencija "sa svim finansijskim obavezama koje ce buduci donatori preuzeti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.