Izvor: B92, 05.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LABUS O IZJEDNACAVANJU KURSA I MMF-U

Savezna vlada donela je u utorak na sednici odluku o ujednacavanju svih kurseva. Od ponoci izjednacavaju se trzisni i zvanicni kurs i marka ce umesto 6 vredeti 30 dinara. "Savezna vlada nije uradila nista posebno, vec je ozvanicila realno stanje koje postoji u privredi", rekao je na konferenciji za novinare podpredsednik savezne vlade Miroljub Labus. On je istakao da to podstice transparentsnost svih finansijskih i trzisnih transakcija i izrazio ocekivanje da ce se kurs odrzati i da se nece >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << menjati.

Potpredsednik savezne vlade Miroljub Labus izjavio je da je na popodnevnoj sednici usvojena izjava o ekonomskoj politici za narednu godinu. "Ekonomska politika u 2001-oj godini ima dva cilja - stabilnost kursa i zastita najugrozenijih slojeva stanovnistva. Planiran je rast drustvenog proizvoda od 10 odsto i smanjenje inflacije. Pismo sa osnovnim elementima ekonomske politike upuceno je MMF-u", rekao je Labus. "To je slika ekonomskog stanja u Jugoslaviji i u pismu je sadrzana ocena o merama ekonomske politike koju ce vlada sprovoditi. To je jedan od neophodnih koraka da bismo obnovili clanstvo u MMF", rekao je Labus. Objasnjavajuci dalji postupak prijema Labus je istakao da je sve sa MMF-om usaglaseno i dodao: "Mi smo usvojili Statement on economic policy, znaci Izjavu o ekonomskoj politici, ja cu da razgovaram sa g. Zervudakosom telefonom, poslacemo mu e-mailom kopiju toga, onda i zvanicnom postom tako da ce na osnovu toga oni vrlo brzo da pripreme taj izvestaj i ja verujem da u roku od 14 dana, kad oni podnesu taj izvestaj svom bordu direktora, da ce biti doneto pozitivno resenje", rekao je Labus, prenosi B92.

Potpredsednik savezne vlade Miroljub Labus rekao je da se na sednici vlade razgovaralo o situaciji na Kosovu, a da ce razgovori na ovu temu biti nastavljeni i u sredu. Labus je najavio da u sredu na jug Srbije putuju savezni premijer Zoran Zizic, i ministri odbrane i unutrasnjih poslova Slobodan Krapovic i Zoran Zivkovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.