Izvor: B92, 26.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LABUS: NOVA VLAST CE POSTOVATI SKLOPLJENE DRZAVNE UGOVORE

Predsednik Upravnog odbora G17 plus Miroljub Labus rekao je da ova nevladina organizacija smatra da bi na saveznom nivou trebalo da se formira reformska vlada sa medjunarodnim kredibilitetom i cetiri osnovna cilja. "Prvi cilj je odrzanje zajednicke drzave Srbije i Crne Gore, drugi cilj je povratak u medjunarodne politicke i ekonomske institucije, treci cilj je zapocinjanje ekonomskih reformi u meri u kojoj dosezu nadleznosti federacije i cetvrti zadatak je racionalna organizacija ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pomoci iz inostranstva", rekao je Labus u intervjuu beogradskom nedeljniku "Vreme". Prema relevantnim informacijama, Labus ce biti jedini potpredsednik nove jugoslovenske vlade. "G17 plus smatra da bi taj potpredsednik istovremeno mogao biti zaduzen i za ekonomske odnose sa inostranstvom pre svega da bi mogao da vodi pregovore oko povratka Jugoslavije u medjunarodne ekonomske organizacije", rekao je Labus.

Po njegovim recima, nova vlast ce postovati sve drzavne ugovore koje su potpisali njeni prethodnici. "Ako u tim ugovorima nesto nije bilo u redu sa gledista nasih zakona, onda ce ljudi koji su ih potpisali za to odgovarati, ali ugovori ostaju", rekao je Labus i dodao da mu jos nije poznat sadrzaj ugovora koji je sa strancima potpisan oko Telekoma Srbija. Uz napomenu da je sa stranim partnerima "sa ugovorima od pre nekoliko godina" razgovarao ranije, Labus je izrazio licno misljenje da oni nisu "dovoljno ulagali ni u mobilnu mrezu, a nisu ni revitalizovali klasicnu telefoniju, sto bi bilo neophodno i normalno". "Posto mi nemamo razradjenu regulativu oko modernih komunikacija, rekao sam im da cemo preuzeti njihovu domicilnu regulativu.To ce nam biti dovoljna zastita od monopolskog ponasanja i preteranih cena", rekao je Labus.

On je dodao da bi sektor telekomunikacija mogao da bude novi izvor velikih para za Srbiju. "Ja tu sada vidim nove mogucnosti, na primer sa uvodjenjem treceg provajdera mobilne telefonije", rekao je Labus i dodao da je "naravno neophodan javni konkurs za prodaju licence" koji ce pokazati "koliko znacajne, velike pare mogu da se obezbede na taj nacin".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.