Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LABUS: IDEM NA ZASLUZEN ODMOR

Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus je u utorak u pismima predsedniku SRJ Vojislavu Kostunici, predsedniku Savezne vlade Zoranu Zizicu i predsedniku Vlade Srbije Zoranu Djindjicu najavio da "ide na zasluzen odmor" i od njih zatrazio da ga, "kada se zavrsi ova farsa s pregovorima" oko nove Savezne vlade, neko obavesti sta je dogovoreno.

Integralni tekst Labusovog pisma, dostavljenog FoNetu iz G17 Plus, glasi: "Postovana gospodo, Povodom formiranja nove Savezne vlade, zelim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Vam stavim na znanje sledece:

1. Ko ce da plati nova ministarstva? I sada postoji visak ministarstava, a manjak para u saveznom budzetu. Srbija ne moze da izdrzi nove namete i nove ministre.

2. Organizacija G17 Plus je usla u ekspertsko-politicku vladu sa iskljucivim ciljem da pokrene reforme i omoguci povratak zemlje u medjunarodne finansijske organizacije. Vlada sa drugim ciljevima ili mandatom nije prihvatljiva za G17 Plus.

3. Jeftino licitiranje po novinama o ministarskim mestima je neukusno. Medjutim, novi raspored resora je nuzan u jednom jedinom delu. Srbija sama placa saveznu drzavu i njen covek mora da bude na celu ministarstva finansija. Predlazem da DSS preuzme tu odgovornu duznost.

4. Sto se mene licno tice, posle svega sto sam postigao, ja idem na zasluzeni odmor. Ocekujem da premijer Zizic preuzme moje obaveze. To bi bilo fer, jer sam ja umesto njega radio 8 meseci.

5. Kada se na kraju zavrsi ova farsa s pregovorima molim da me neko obavesti sta ste se dogovorili".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.