Kuzmanović: Svi treba da pomognu

Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuzmanović: Svi treba da pomognu

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović prvi je podržao akciju „EuroBlica" „Klima za svako porodilište u RS" tako što je Kabinet predsednika RS odlučio da izdvoji novac za deset klima uređaja. Kuzmanović je pozvao i druge institucije, privrednike i pojedince da u skladu sa svojim mogućnostima podrže akciju EuroBlica".



„Pozdravljam akciju 'EuroBlica’ koja ima za cilj da pre leta klima-uređajima opremi sva porodilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u RS. U Srpskoj moramo sve učiniti da uslovi za porodilje i bebe budu što bolji i da prate standarde razvijenog sveta kojem težimo", rekao nam je Kuzmanović.

On smatra da RS „može i treba mnogo da uradi za majke i decu, a opremanje i modernizacija porodilišta je jedan od načina poboljšanja uslova za rađanje".

„To je naša ljudska i civilizacijska obaveza. Na ovaj način stvorićemo uslove za poboljšanje loše demografske slike i povećanje stope nataliteta u RS", ističe Kuzmanović.

Takođe, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Ranko Škrbić pozdravio je akciju „EuroBlica" da obezbedimo klime u porodilištima i nada se da će biti uspešna, tim pre jer su klime mnogim porodilištima neophodne.

„Samo zajedničkim snagama možemo da uredimo porodilišta na način da ona budu dostojna čina rađanja", rekao je Škrbić.

Podsetimo, „EuroBlic" je već objavio reportaže iz porodilišta iz Gradiške i Foče. U narednom periodu objavićemo još 12 priča iz porodilišta širom RS kako bi javnosti skrenuli pažnju na uslove u kojima borave porodilje, novorođenčad i osoblje.

Akcija „Euroblica": Klima za svako porodilište u RS

„EuroBlic" je pokrenuo akciju „Klima za svako porodilište u RS" s namerom i ciljem da, uz pomoć i podršku uspešnih kompanija, preduzetnika, prijatelja i partnera naše kuće, pre leta opremimo klima-uređajima sva porodilišta u Srpskoj. Akciju podržava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS koje je krajem prošle godine pokrenulo kampanju „Ulepšajmo naša porodilišta".

Potencijalnim donatorima za sve informacije o akciji na raspolaganju je telefon 051/348- 680 u redakciji „EuroBlica" u Banjaluci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.