Kušner uvredio srpske žrtve

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2010, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner uvredio srpske žrtve

Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu optužilo je francuskog ministra spoljnih poslova Bernara Kušnera da je istupima uvredio srpske žrtve, prenose beogradske agencije.

U saopštenju Udruženja navodi se da je Kušner na pitanje novinara o trgovini organima otetih Srba "istupio krajnje neprofesionalno i cinično, uvredivši time žrtve i njihove porodice". Kušner je juče u Gračanici novinaru koji ga je pitao o trgovini organima otetih Srba poručio da ide na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kontrolu kod lekara.

"Morate da se kontrolišete. Oni koji to kažu su idioti i ubice", rekao je Kušner.

Udruženje je navelo da je "začuđujuće" što Kušner, tadašnji šef UNMIK-a, ništa ne zna o navodima bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte da su otetim Srbima vađeni organi u Žutoj kući na severu Albanije.

"Kušner, kao lekar i humanista, u obavezi je da pomaže unesrećenima bez obzira na veru i naciju, što u praksi nije dokazao. Verujemo da će tim Saveta Evrope na čelu sa Dikom Martijem sprovesti do kraja istragu o trgovini organima Srba i ostalih žrtava sa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.