Izvor: B92, 09.Avg.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kušner sledeće nedelje u Beogradu

Beograd -- Šef diplomatije Francuske Bernar Kušner dolazi u posetu Beogradu sledeće nedelje, piše Blic.

List piše da se očekuje da Kušner ponovi zahtev da Srbija odustane od namere da se nezavisnost Kosova razmotri pred Međunarodnim sudom pravde. Britanski ekspert za Balkan Džems Lindzi smatra da inicijativa Srbije da traži mišljenje od suda ima mnogo šansi da uspe.

On kaže da presuda Međunarodnog suda pravde u korist Srbije "veoma otežalo dalje napore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se Kosovo legitimiše kao država".

"S obzirom na poznate stavove Kušnera i njegovu sklonost da govori otvoreno, ne isključujem mogućnost da, tokom posete, izvrši pritisak na Beograd oko Međunarodnog suda pravde, mada to ne bi smeo, kao predsedavajući EU", kaže Lindzi za Blic.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kušner će pokušati da ucenjuje Beograd

Izvor: Blic, 09.Avg.2008

Francuski šef diplomatije Bernar Kušner dolazi u Beograd sledeće nedelje, potvrđeno je „Blicu" u kabinetu ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića i u ambasadi Francuske. Dnevni red i teme o kojima će se razgovarati zvanično još nisu utanačeni, ali u našem ministarstvu očekuju da će...

Nastavak na Blic...

Kušner iduće nedelje u Beogradu

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008

BEOGRAD, 9. avgusta (Tanjug) - Šef francuske diplomatije Bernar Kušner doputovaće sredinom iduće nedelje u Beograd kako bi se sastao sa najvišim srpskim zvaničnicima, rečeno je danas Tanjugu u Jeremićevom kabinetu. Teme o kojima će Kušner razgovarati sa srpskim zvaničnicima još nisu detaljno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.