Izvor: RTS, 14.Jun.2021, 16:55

Kurti otputovao u Brisel

Aljbin Kurti, predsednik prištinske vlade u pratnji zamenika Besnika Bisljimija otputovao je u Brisel, gde se očekuje da se sutra sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u novoj rundi dijaloga.
Kurtijev portparol Perparim Krueziju, rekao je da će prištinska strana predstaviti svoju viziju i stav vlade u dijalogu.

"Kao što smo kontinuirano govorili, sutrašnji sastanak nije sastanak dijaloga, već sastanak za sledeće poglavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dijaloga. Tamo će premijer Kurti predstaviti svoju viziju i stavove i stavove vlade, koji moraju da budu principijelni i pošteni, odvojeni od prošlosti", naveo je Krueziju na društvenim mrežama.
Početak zajedničkog sastanka u Briselu, uz posredovanje Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka predviđen je za 11 časova.
Za 12.30 najavljena je konferencija za štampu Miroslava Lajčaka, specijalnog predstavnika EU za dijalog Priština–Beograd i druga pitanja zapadnog Balkana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.