Kurti nije spreman da razgovara o budućnosti

Izvor: B92, 15.Jun.2021, 22:45

"Kurti nije spreman da razgovara o budućnosti"

Priština u Brisel nije poslala nikog ko je spreman da razgovara o budućnosti, već samo o prošlosti i Aljbin Kurti je to danas nepobitno potvrdio.

To je danas rekao potpredsednik Srpske liste Igor Simić povodom nove runde dijaloga u Briselu.

On je rekao da je ispružena ruka i težnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se problemi rešavaju mirnim putem ostala bez odgovora od prištinske strane.

"Današnji sastanak je pokazao ono što znamo duže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme, tačnije od 14. februara. Priština nema političkog predstavnika koji je spreman da razgovara o kompromisnom rešenju, koji je spreman da rešava probleme između Srba i Albanaca", kaže Simić.

Simić očekuje da predstavnici EU još jednom podsete i isistiraju da Priština pre bilo kakvih razgovora o nekakvim budućim dogovorima mora da sprovede sve ono na što se obavezala u prethodnom periodu.

"Jer život ne počinje od trenutka kada je Kurti postao premijer, već su pregovori počeli mnogo ranije i Priština je pre toga preuzela obaveze koje sada mora da ispuni", rekao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.