Kurti: Ako ne povećamo cenu struje biće opet isključenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2022, 17:45

Kurti: Ako ne povećamo cenu struje biće opet isključenja

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da poskupljenje struje ili subvencije mogu biti rešenje za nove tarife za struju koje bi trebalo da uskoro stupe na snagu, jer bi u suprotnom moglo doći do novih restrikcija.

Prema njegovim rečima, obezbeđeno je 75 miliona evra za subvencije kako bi se ublažila energetska kriza.

"Moramo biti svesni da ne bi trebalo da bude isključenja struje ukoliko dođe do povećanja cena i primene subvencija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Kurti i dodao da subvencija predstavlja veliko opterećenje, prenosi Kosovo Onlajn.

Dodao je i da postoje razlike u komentarima Ministarstva ekonomije i Ministarstva finansija na predlog povećanja cena struje, ali da ti komentari nisu kontradiktorni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.