Kuršumlija: SRS, NS i DSS formirali novu većinu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Avg.2010, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: SRS, NS i DSS formirali novu većinu

Srpska radikalna stranka (SRS), Nova Srbija (NS) i Demokratska stranka Srbije (DSS) formirali su danas novu skupštinsku većinu u Kuršumliji i imenovali novo opštinsko rukovodstvo, dok članice bivše vladajuće koalicije tvrde da su te odluke nelegalne.

Odbornici Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, stranaka koje su danas izgubile većinu, naveli su da će od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražiti uvođenje privremenih mera. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Sednica skupštine opštine je počela jutros u 11 časova. O spornim mandatima se raspravljalo više od pet sati.

Sednica još traje, a kako je najavilo novo opštinsko rukovodstvo, trajaće sve dok ne budu smenjeni svi upravni odbori i direktori i imenovani novi iz redova vladajuće koalicije.

Oni su optužili radikale da su uz pomoć "igre" sa odborničkim mandatima formirali većinu u lokalnoj skupštini s ozbirom da su dva odbornika SRS zauzela jedno odborničko mesto.

Član administrativne komisije Branislav Jovanović je rekao da je na osnovu odluke Ustavnog suda Srbije vraćen mandat Jasni Milosavljević iz SRS pošto joj je bila aktivirana blanko ostavka i da je ona trebalo da zameni odbornika Zorana Lakića iz SRS koji je danas izabran za zamenika predsednika opštine.

"Skupština opštine Kuršumlija je praktično dobila još jednog odbornika. Tako od ukupno 37 sada ima 38 odbornika jer dva odbornika imaju verifikaciona uverenja od izborne komisije. Zahvaljujući toj igri SRS, DSS i NS su napravili većinu u skupštini", kazao je Jovanović.

Odbornici bivše vladajuće koalicija iz DS, G17 plus i SPS danas u više navrata ukazivali na taj propust, posle čega su napustili sednicu. Predsednik skupštine Milomir Stojičić je zatim prekinuo sednicu i odložio nastavak za iduću sedmicu.

Međutim, odbornici SRS, DSS i NS su konstatovali da imaju kvorum i nastavili sednicu.

Skupština je najpre verifikovala mandat Ireni Miljković, a zatim je usledila smena kompletnog opštinskog rukovodstva.Razrešen je predsednik opštine Zoran Vučković (DS) a na njegovo mesto je imenovan Goran Bojović (NS). Smenjen je predsednik skupštine Milomir Stojičić (SPS) a imenovan Radoljub Vidić (DSS).

Milija Milenković (GG) je postavljen za zamenika predsednika skupštine.

Smenjeni zamenik predsednika opštine Dejan Milošević kazao je da su sve odluke na današnjoj skupštini nelegalne i da će DS, G17 plus i SPS poslati dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i tražiti da hitno uvede privremene mere u opštini Kuršumlija.

"Niko se u ovoj skupštini ne bori za dobrobit građana već za vlast i funkcionerska mesta", kazao je Milošević.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.