Kurs iz sociologije posvećen Lejdi Gagi

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurs iz sociologije posvećen Lejdi Gagi

Univerzitet Južne Karoline osmislio je kurs iz sociologije posvećen životu, radu i usponu do slave pop-zvezde Lejdi Gage.

Predmet pod nazivom "Lejdi Gaga i sociologija slave” predavaće profesor Metju Deflem, sociolog rodom iz Belgije i veliki obožavalac ove pevačke zvezde, a u pratećim dokumentima za kurs se tvrdi da mu je cilj da studente nauči "zdravom i činjenično zasnovanom naučnom mišljenju” o temema vezanim za slavu poznate pevačice. Kurs će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i svoj sopstveni blog, a predavanja treba da počnu 2011.

Prema rečima profesora Deflema, čija interesovanja obuhvataju još i borbu protiv terorizma, međunarodnu policiju, kontrolu kriminala i internet tehnologiju, Ledi Gaga će u okviru ovog akademskog kursa biti tretirana "kao socijalni fenomen”, jer je u pitanju "više od ličnosti i više od muzike”, odnosno razmatraće se neke od sociološki relevantnih dimenzija njene slave, s obzirom na uticaj njene muzike, video spotiva, mode, i drugih umetničkih poduhvata, kao i poslovne i marketinške strategije, uloga starih i novih medija, fanovi i koncerti uživo, verska i političke teme, seks i seksualnost i specifičnosti Njujorka i Holivuda kao gradova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.