Kurir:Poslanici statisti u italijanskom filmu

Izvor: Mondo, 22.Sep.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir:Poslanici statisti u italijanskom filmu

Najveća italijanska televizijska kuća, RAI, uzurpirala srpski parlament za potrebe filma jer bi im snimanje u Rimu bilo skupo.

"Trilogija sedamdesetih“ - tri filma, koja će biti snimljena po istinitim događajima, prate dešavanja u Italiji 70-ih godina i mahom će biti snimana u pomenutoj državi, a srpski parlament je upao u igru zbog niske cene nadoknade za ustupljeni prostor.

Naime, neke od scena moraju da budu snimljene u parlamentu, a kako im je u italijanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bilo preskupo, firma "87“, servis za strane produkcije, odlučila se za zdanje na Trgu Nikole Pašića.

"Projekat radi RAI, reč je o trilogiji u kojoj zajedno glume glumci iz Italije i Srbije. Od naših poznatijih imena tu su Predrag Ejdus, Andrija Milošević... Radnja filmova smeštena je u Italiji, ali neki objekti, kao, recimo, naša skupština, mogu da prođu, a snimanje u njima mnogo je jeftinije nego u Rimu", kaže izvor "Kurira" sa seta.

Skupštini nije uplaćen novac na ime nadoknade za ustupljeni prostor već će joj, navodno, biti donirane potrebne stvari - oprema, računari....

Snimanje je, pored jučerašnjeg dana, predviđeno i za danas i sutra, ali i za naredni vikend, jer Skupština tad ne radi. Međutim, kako je juče bila vanredna sednica, parlament je bio tesan da primi sve poslanike i filmsku ekipu. Statisti, glumci, organizatori, kamere, rekviziti, razvučeni stolovi sa hranom po hodniku, poslanici koji trče u salu s gomilom papira.....

"Nismo mogli da pomerimo snimanje, a niko nije računao na vanrednu sednicu", rekao je izvor "Kurira."

Inače, juče je bilo krcato već i na skupštinskom parkingu. Iako tu, po pravilu, automobile mogu da parkiraju samo narodni poslanici, zbog potreba filma, ispred zdanja su bile parkirane tri kamp-kućice, kamion i ogromna prikolica.

(MONDO, Foto Tanjug Nemanja Jovanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.