Kurir: Đilas hoće da nas ugasi

Izvor: B92, 23.Jan.2013, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir: Đilas hoće da nas ugasi

Beograd -- Predstavnici "Kurira" poručili da Dragan Đilas tužbom u kojoj traži odštetu od 120 milijardi dinara želi da ugasi taj list kao i da zastraši druge medije.

Na konferenciji za novinare u pres centru UNS-a vlasnik Kurira Aleksandar Rodić rekao je da mu je Đilas svojevremeno nudio da taj dnevni list dobije trostruko veći iznos za oglašavanje u zamenu za uticaj na uređivačku politiku i prestanak pisanja o njegovim poslovima, ali je dodao da je on to odbio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Gradonačelnik Beograda i predsednik DS-a tužio je Kurir zbog teksta objavljenog na naslovnoj strani tog lista "Političar, a tajkun - Kako je to

moguće - Đilas težak milijardu evra".

Rodić je ocenio da je u pitanju pokušaj cenzure i da je tužba neosnovana, jer je "Kurir" samo preneo stavove koje je izneo jedan poslanik u Skupštini Srbije.

Dragan Đilas je uputio Udruženju novinara Srbije otovreno pismo u vezi sa saopštenjem koje je UNS juče objavio i u kome je naveo da je Đilasova tužba protiv "Kurira" neprihvatljivo uvlačenje medija u političke sukobe.

Vlasnik "Kurira" je optužio Đilasa da preko firme Dajrekt medija kontroliše najveći deo oglasnog prostora u Srbiji i da na taj način nastoji da utiče na uređivačku politiku u medijima.

"Dragan Đilas je jedan od vlasnika marketinških agencija. Čovek koji ima izuzetan uticaj u svim medijima u Srbiji i koji je zaveo jednu vrstu strahovlade. Mi se zadnjih 20 i nešto dana bavimo nekim pričama i nekim aferama u kojima je on učestvovao, a nijedan drugi medij to ne sme da prenese", rekao je Rodić.

"Poslednja u nizu je bila njegova pretnja od 13. decembra kada smo sedeli zajedno na sastanku. Tada je Đilas, koji tvrdi da ne utiče na poslovanje Dajrekt medije, najveće marketinške agencije u celoj zemlji, meni otvoreno ponudio da će trostruko uvećati budžete našim izdanjima ako napravimo ustupke u uređivačkoj politici. Ja sam to odbio", rekao je Rodić.

Vlasnik "Kurira" je rekao i da su novinari tog lista zabrinuti ne samo zbog Đilasove tužbe u kojoj se traži odšteta od milijardu evra, već i zbog anonimnih pretnji smrću, koje su nedavno upućene njemu i zaposlenima.

Glavni urednik "Kurira" Saša Milovanović je rekao da zgradu u kojoj je taj list ponovo čuva policija i da se novinari osećaju nesigurno.

Milovanović je rekao da je "Kurir" za tekstove o Đilasu uvek tražio i njegovu izjavu, ali da on nikada nije želeo da odgovori na njihova pitanja.

Tužba protiv "Kurira" je, kako je naveo, poruka i svim ostalim medijima da se ne drznu da pišu o Đilasovim poslovima. Milovanović je rekao

da je "Kurir", u tekstu zbog kojeg ga je Đilas tužio, preneo izjavu jednog poslanika DSS-a.

Na konferenciji za novinare je govorio i predstavnik UNS-a Petar Jeremić, koji je ponovio ocenu da je Đilasova tužba u kojoj traži odštetu od milijardu evra predstavlja pritisak na medije.

Kao problematično je naveo i to što Đilas, koji je nosilac javne funkcije, traži da se "Kuriru" sudski odredi privremena mera prestanka pisanja o njemu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurir: Tužba Đilasa je pokušaj da zatvoti list!

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jan.2013

Predstavnici dnevnih novina "Kurir" tvrde da je tužba lidera DS Dragana Đilasa kojom on traži odštetu od 1,2 milijarde evra za povredu časti i ugleda, pokušaj da se zatvori taj list, ali i upozorenje drugim medijima da ne pišu o Đilasu i njegovim aktivnostima...Vlasnik "Kurira" Aleksandar Rodić...

Nastavak na NaDlanu.com...

Rodić: Ispitati poslovanje Dajrekt medije

Izvor: Kurir, 23.Jan.2013

Pošto imamo saznanja da je Dragan Đilas zloupotrebio svoj politički uticaj da bi njegova firma „Dajrekt medija“ dobila klijente, pozivamo Agenciju za borbu protiv korupcije da to ispita i utvrdi, rekao vlasnik Kurira..BEOGRAD - Vlasnik Kurira Aleksandar Rodić pozvao Komisiju za zaštitu konkurencije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.