Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2012, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir: Dignimo glas protiv "medijske mafije"

BEOGRAD -

Vlasnik i direktor dnevnog lista "Kurir" pozvao je danas sve srpske izdavače da dignu glas protiv, kako je naveo, tajkunsko-političkih zloupotreba, koje su medije, oglašivače i ostale marketinške agencije godinama gušile ili kontrolisale ucenama.

"Mi u Kuriru borimo se za finansijsku nezavisnost i slobodu medija jer je ona osnov svakog demokratskog društva. Sve što Kurir hoće jeste transparentno tržište na kojem su svi ravnopravni i gde se pobeđuje radom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umećem i znanjem, a ne skrivenim dilovima sa političkim moćnicima", navodi se u saopštenju Aleksandra Rodića koje je dostavljeno medijima.

"Ćutali smo i trpeli sve vreme, jer svi znaju kroz kakav pakao je prošla moja porodica i Kurir kao kompanija", naveo je Rodić, ističući da je dosta bilo straha od marketinških agencija koje su, kako tvrdi, koristile svoj politički uticaj da bi finansijski ucenjivale srpske izdavače i time direktno gušile slobodu govora.

Pojedine marketinške agencije su u Srbiji, kako je naveo Rodić, svojim monopolom stekle moći da utiču na uređivačku politiku medija.

"Svedoci ste da 'medijska mafija' na sve načine pokušava da nas diskredituje", istkao je Rodić i pozvao srpske izdavače da dignu glas protiv, kako je naveo, tajkunsko-političkih zloupotreba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.