Kurc sve omiljeniji, možda kancelar

Izvor: B92, 21.Jul.2014, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc sve omiljeniji, možda kancelar

Beč -- Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iako najmlađi, najpopularniji je član vlade i mnogi Austrijanci bi želeli da ga vide na njenom čelu.

Kurc, u svom delovanju u vladi, nije imao nikakve negativne ispade, već je u javnosti poznat kao političar koji se oslanja na činjenice.

Gradjani takvo mišljenje nemaju o aktuelnom kancelaru Verneru Fajmanu, a ni o vicekancelaru Mihaelu Špindelegeru.

Lider opozicione "Neos" partije Matias Štrolc >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predložio je Sebastijana Kurca za budućeg kancelara.

"Mogao bih zamisliti da Kurc bude kancelar, rado bih usaao u njegovu vladu", poručio je on dodajući da je Kurc "singal obnove".

I bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek ističe da se je zahvaljujući aktuelnom šefu diplomatije austrijska spoljna politika ponovo postala vidljiva u svetu.

On, takodje, smatra da bi Sebastijan Kurc mogao biti kancelar, iako ukazuje da će mu za to biti potrebno još par godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurc sve omiljeniji, možda kancelar

Izvor: Akter, 21.Jul.2014

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, iako najmlađi, najpopularniji je član vlade i mnogi Austrijanci bi želeli da ga vide na njenom čelu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.