Kurc ne želi

Izvor: B92, 09.Dec.2021, 13:19

Kurc ne želi

Doskorašnji lider Narodne partije Austrije Sebastijan Kurc neće primati platu šefa poslaničkog kluba, na šta bi imao pravo šest meseci od napuštanja funkcije.

Kurc je za bečki dnevnik "Kronen cajtung", kazao da odustaje od svog prava na ta primanja.

On bi imao pravo na 75 odsto od plate koja je viša od 15.000 evra bruto mesečno, koliko je primao na mestu šefa poslaničkog kluba. To znači da bi za šest meseci, uz božićni bonus, od države mogao da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 75.000 evra.

Međutim, Kurc nema nameru da podnese zahtev za dobijanje tog novca.

"Moje shvatanje politike bilo je uvek da želim da služim državi i radim za ljude", poručio je on.

Mediji spekulišu da će Kurc imati samo kraću "roditeljsku pauzu" i da će iduće godine, već u prvom kvartalu, dobiti posao u privatnom sektoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kurc se danas zvanično oprostio od parlamenta: "Sada želim samo da GLEDAM U SVOJU BEBU"

Izvor: Blic, 09.Dec.2021

Doskorašnji lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc danas se zvanično oprostio od poslaničkog mandata, ali i od pratilaca na društvenim mrežama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.