Kurc: Poglavlja veliko priznanje hrabrim reformama

Izvor: B92, 19.Jul.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Poglavlja veliko priznanje hrabrim reformama

Beograd -- Otvaranje poglavlja 23 i 24 je veliko priznanje za hrabre reforme Srbije pod premijerom Aleksandrom Vučićem, kaže šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc.

"Ova dva poglavlja se tiču osnaživanja pravne države i zbog toga su od posebnog značaja. Fer, nezavisno i efektivno pravosuđe je važna osnova demokratskog društva i za funkcionišuću privredu. Više pravne sigurnosti i efikasni sudovi su svakako u interesu građana Srbije, kao i investitora", podvukao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kurc u izjavi Tanjugu.

Austrijski ministar naglašava da reforme, koje se sprovode tokom pristupnog procesa, predstavljaju važan doprinos daljoj modernizaciji Srbije i napretku zemlje.

„Vlada Srbije pod premijerom Vučićem je već dokazala da je spremna na potrebne reforme", istakao je šef austrijske diplomatije.

Reforme vezane za ova dva poglavlja trebalo bi, prema njegovim rečima, da, između ostalog, doprinesu borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, jačanju poverenja građana u državu i stvaranju boljeg privrednog okruženja.

On je izrazio nadu da će građani Srbije uskoro moći da osete pozitivne promene u svakodnevnom životu.

Pristupni proces, kako podvlači, treba pre svega da donese benefite građanima. Upitan koji su najveći izazovi u poglavljima 23 i 24 Kurc je kazao da bi sledeći izveštaj Evropske komisije o zemljama regiona, na to trebalo da da odgovore.

„Uveren sam da će Srbija predstojeće izazove, kao i do sada, brzo savladati“, zaključio je Kurc.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.