Kurc: Ne vidim razlog za ostavku

Izvor: B92, 08.Okt.2021, 23:15

Kurc: "Ne vidim razlog za ostavku"

Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je u petak da nema razloga da podnese ostavku na mesto koalicionog premijera, uprkos istrazi o korupciji.

Kurc i njegova Austrijska narodna partija "sposobni su i voljni da deluju", rekao je on, dodajući da će učiniti sve što je potrebno da osigura političku stabilnost.

Unutar Zelene stranke, raste otpor prema ostanku u koaliciji sa OeVP -om i Kurcom kao kancelarom. Koalicioni partneri: Nastavak koalicije biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moguć samo bez Kurca

Austrijski vicekancelar Verner Kogler (Zeleni) sastao se u petak sa predstavnicima drugih parlamentarnih stranaka kako bi razgovarali o načinima izlaska iz krize u koju je austrijska vlada zapala nakon navoda o korupciji protiv kancelara Kurca i njegovog OeVP -a.

Nastavak koalicije sa OeVP -om biće moguć samo bez Kurca, u svetlu ozbiljnih navoda o korupciji protiv njega, izjavila je ranije u petak liderka poslaničke grupe Zelenih Sigrid Maurer.

"Jasno je da takva osoba više nije pogodna za tu funkciju", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.