Kurc: Da jedni drugima prilazimo i da se ne svađamo

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Da jedni drugima prilazimo i da se ne svađamo

Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc poručio je povodom Badnjeg dana da je moto austrijske vlade rešavanje spornih pitanja bez svađa i da to želi i građanima.

Ne bi bilo loše da jedni drugima prilazimo, rekao je, u humanitarnoj emisiji "Svetlost u tami".

Kurc je kazao da mu lično nije teško palo da poštuje dogovor o tome da svađe nisu potrebne i da pokušava uvek činjenice da stavi u prvi plan.

Pomenuo je da u koaliciji sa Slobodarskom partijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (FPO) postoje ponekad razmimoilaženja u mišljenjima, jer se radi o dve stranke sa različitim osnovnim stavovima i vrednostima, ali, dodao je, te se razlike prevazilaze razgovorom u manjem krugu ili u četiri oka.

Vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe potvrdio je da se svi sporovi interno rešavanju i da se za njih uvek pokušava naći kompromis koji se potom i primenjuje.

Tim delovanjem uz poštovanje partnera, kako je podvukao, pokazalo se da je moguće raditi i na drugačiji način.

Vlada je za godinu dana više promenila nego prethodna vlast za 12 poslednjih godina, konstatovao je Štrahe, a Kurc istakao da je vlada ove godine postavila jasne smernice u korist građana, te da je nešto bilo i osporavano, ali da se mora primeniti ono što smatra važnim.

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen naglasio je da je bilo konflikata u politici, ali da nema podele u društvu, istakavši da se mora voditi računa o tome da do podela ne dolazi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.