Kupusijada u Futogu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2011, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kupusijada" u Futogu

FUTOG -

U Futogu se održava tradicionalna privredno turistička manifestacija "Kupusijada" koja ima za cilj promociju najpoznatijeg brenda tog kraja - kupusa.

Reč je o najznačajnijem poljoprivrednom proizvodu Futoga, mesta koje mnogi nazivaju "prestonicom kupusa".

Zahvaljujući tom povrću za Futog se čulo daleko izvan granica Srbije.

Svake godine organizuju se takmičenja u pripremanju jela od kupusa i izbor najteže glavice kupusa, uz bogat kulturno-zabavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << program.

U okviru priredbe predviđen je i susret proizvođača tradicionalnih roba iz Srbije, sa ciljem da se promoviše ta vrsta proizvoda i ukaže na značaj očuvanja starih zanata, kao i da ponovo bude oživljen nekada čuveni Futoški vašar.

Manifestaciju organizuje Udruženje proizvođača i priređivača futoškog kupusa i futoškog kiselog kupusa "Futoški kupus".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.