Kupreški Srbi zaboravljeni od strane vlasti u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 30.Mar.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupreški Srbi zaboravljeni od strane vlasti u BiH

Kupreški jerej Tomislav Čubrilović ocenio je da srpski narod na području Kupresa živi veoma loše i da je faktički zaboravljen od lokalnih, ali i vlasti u Federaciji BiH.

Nakon sastanka sa potpredsednikom Federacije BiH Svetozarom Pudarićem jerej Čubrilović je rekao za agencije da se i Pravoslavna crkvena opština Kupres suočava sa velikim problemima, zbog čega su zatražili podršku od institucija Federacije BiH kako bi takvo stanje bilo poboljšano.

Čubrilović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kaže da je Pudarić obećao da će obezbediti 5.000 KM za pomoć Pravoslavnoj crkvenoj opštini Kupres.

Potpredsednik Federacije BiH Svetozar Pudarić posetio jei Bihaćko-petrovačku eparhiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.