Izvor: Politika, 04.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio novine bez imena

Valjevo – Valjevski nedeljnik "Napred" već više od godinu dana nastavlja da skreće pažnju javnosti. Posle osmomesečnog štrajka zaposlenih zbog nezadovoljstva izborom novog direktora Jovana Bugarskog, usledila je nedavna aukcijska prodaja novina za 35 miliona dinara, koja je bila čak 40 puta viša od početne cene. Tako nešto, kada je u pitanju privatizacija medijskih kuća, nije do sada zabeleženo u Srbiji.

Najnovija okolnost vezana za ovu kuću, stigla je iz Vrhovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << suda Srbije, koji je doneo odluku, odnosno rešenje da logo i ime valjevskog nedeljnika "Napred" ima pravo da koristi bivši direktor i urednik ovih novina Jovan Bugarski. Time je, zapravo, preinačena prvostepena presuda Okružnog suda u Valjevu. Bugarski je ime i logo jedinog valjevskog nedeljnika u martu 2006. godine lično zaštitio u Saveznom zavodu za intelektualnu svojinu.

Isti sud po tužbi zaposlenih, odnosno novinara, presudio je u korist njihovog preduzeća uz obrazloženje da je to "opštepoznata stvar". Inače, "Napred" je krajem marta ove godine na aukciji za 35 miliona dinara kupio valjevski biznismen Živorad Nedić, koji kao ni zaposleni nema pravo žalbe, jer je rešenje Vrhovnog suda Srbije pravosnažno pa im ostaje jedino mogućnost da podnesu žalbu za reviziju postupka. Strane u sporu odbile su da komentarišu najnoviju situaciju, uz objašnjenje, da se nisu još upoznale sa pojedinostima iz rešenja Vrhovnog suda Srbije.

B. N.

[objavljeno: 04.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.