Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupio firmu za prevoz putnika

Kupio firmu za prevoz putnika

BOR - Opozicione partije u Skuštini opštine Bor, podnele su zahtev za sazivanje vanredne sednice lokalnog parlamenta na kojoj će zatražiti smenu direktora JP 'Borprevoz' Ljubiše Mladenovića.

Njegovu smenu i odgovornost odbornici opozicije zatražili su nakon saznanja da je Mladenović u Bosilegradu kupio firmu za prevoz putnika 'Autoprevoz Bosilegrad' i time pričinio prekršaj po Zakonu o sukobu interesa.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12 opozicionih odbornika iz redova SRS, PSS, SPS i GG 'I ja volim Bor', kojima nedostaje šest glasova da ostvare namere, optužuju Mladenovića da je ovu firmu, koja se bavi lokalnim i prigradskim prevozom putnika, doveo na rub propasti.

- Na osnovu Zakona o sukobu interesa, u trenutku kada je kupio firmu koja se bavi istom delatnošću kao i 'Borprevoz', Mladenović je morao biti razrešen funkcije. Od njegovog dolaska na čelo firme nagomilali su se dugovi, a svi izveštaji o radu koje je sa zakašnjenjem podnosio SO bili su našminkani. Zaposlenima više meseci nisu isplaćene zarade, a uplata doprinosa zaostaje dve godine. Osim toga, radnici su nam se požalili da direktor dnevnice isplaćuje selektivno, o čemu sam odlučuje - rekao je za 'Blic' republički poslanik i odbornik SRS Branislav Rankić.

Kakva je situacija u preduzeću, Rankić ilustruje primerom da je predsednik UO te firme podneo ostavku jer nije mogao da se izbori sa pritiscima opštinskih čelnika.

Predsednik SO Bor Srđan Marjanović kazao je da će po statutu opštine ove nedelje obaviti konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa i predsednikom opštine, a nakon toga u roku od 15 dana sazvati vanrednu sednicu. S. Trifunović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.