Kumu Duška Kneževića sa dvojinim državljanstvom određen pritvor

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumu Duška Kneževića sa dvojinim državljanstvom određen pritvor

Podgorica -- Istražni sudija Višeg suda odredio je Dejanu Sekuliću, pritvor do 30 dana.

On je osumnjičen za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju,

Sekulić je poznat i kao kum biznismena Duška Kneževića, a koji ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, priveden je u sredu u Specijalno tužilaštvo na saslušanje i njemu je specijalna tužiteljka Lidija Vukčević tada odredila zadržavanje od 72 sata, prenosi CdM.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Sekulić je 2009. godine u Atlas banci podigao kredit za koji je kao garanciju dao zemljište koje je bilo pod teretom, a pošto kredit nije vratio, sumnja se da je Atlas banka oštećena za skoro 600.000 evra i da je on za taj iznos stekao imovinsku korist.

U istrazi koja je pokrenuta protiv Sekulića u četvrtak izjave su dali bivši potpredsednik Atlas grupe Mihailo Banjević, bivši izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci Duško Đukanović i bivši izvršni direktor Atlas banke Djorđe Djurđić, koji su tužiteljki pojašnjavali pod kojim okolnostima i kako je odobren kredit.

Branilac Sekulića, advokat Zdravko Đukanović, u izjavi dostavljenoj medijima naveo je da je njegovom klijentu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, s obzirom da je državljanin Srbije i Hrvatske, i istakao da je ta odluka nezakonita.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.