Kumovao doktor Ilija

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kumovao doktor Ilija

Svečanom liturgijom i slavskim ručkom obeležena je nedavno slava Pravoslavne omladinske zajednice kelnske parohije "Sv. Arsenije Sremac" koji je ujedno i zaštitnik kapele pri hramu Vozdviženje Časnog krsta.

Obeležavanje slave je počelo Svetom liturgijom koju su služili nadležni sveštenici, protoprezviter-stavrofor Neđo Janjić i protonamesnik Mladen Janjić.

Kako to i priliči, u hramu punom vernika bilo je dece i omladine od kojih se veliki broj i pričestio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Pred kraj liturgije pristupilo se osveštanju i lomljenju slavskog kolača koji su za ovogodišnju slavu pripremili kumovi dr Ilija Đorđević sa suprugom Marijom i 14-mesečnom ćerkom Anom iz Kelna.

Od njih domaćinstvo za narednu godinu je preuzeo Lazar Milošević i njegova majka Dragana Pavić iz Bona.

- Bila mi je čast da moja porodica i ja budemo kumovi ovogodišnje slave, a odlučili smo se na to da nastavimo neku simboličnu tradiciju da neko iz svešteničke porodice bude kum. Mi smo kumstvo prošle godine preuzeli od Vladislava Radojčića i njegove porodice koji je sin zemunskog sveštenika Slobodana Radojčića, a pošto je i moja supruga iz svešteničke porodice, njen otac protoprezviter-stavrofor Dragan Sekulić je sveštenik u Berlinu. Eto, nastavili smo tradiciju - kaže dr Ilija Đorđević, koji je pored velikih obaveza u svom poslu jedan od najredovnijih na liturgijama nedeljom i kako kaže nastojaće da i ubuduće to bude.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.