Kukavički napad: Oglasio se belgijski premijer nakon ubistva navijača

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 22:10

"Kukavički napad": Oglasio se belgijski premijer nakon ubistva navijača

Belgijski premijer Aleksander de Kro izrazio je saučešće švedskom kolegi Ulfu Kristersonu nakon što su u Briselu ubijene dve osobe švedske nacionalnosti.

"Upravo sam izrazio svoje iskreno saučešće premijeru Švedske nakon večerašnjeg mučkog napada na švedske državljane u Briselu", naveo je De Kro na društvenoj mreži X (Tviter).

Dodao je da je za Švedsku i Belgiju borba protiv terorizma zajednička.

"Pomno pratim situaciju, zajedno sa ministrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravde i ministrom unutrašnjih poslova iz Nacionalnog kriznog centra", napisao je premijer Belgije i pozvao građane Brisela da budu na oprezu.

Pucnjava se dogodila večeras u centru Brisela, a napadač je i dalje u bekstvu.

Prema pisanju lokalnih medija, belgijske bezbednosne službe poseduju video-snimak na kojem je osumnjičeni izjavio da je član Islamske države, međutim autentičnost snima još uvek nije potvrđena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najviši nivo uzbune u Belgiji posle ubistva dvojice Šveđana

Izvor: VOA, 16.Okt.2023

Dvojica Šveđana ubijena su u ponedeljak u Briselu, saopšteno je iz policije, a u Belgiji je na snazi najviši nivo uzbune na terorizam nakon što je jedan čovjek u video snimku na društvenim mrežama tvrdio da je napadač i da je pripadnik Islamske države. Iz belgijskog federalnog tužilaštva...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.