Kuda ide dalji put razvoja lokalnih samouprava

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuda ide dalji put razvoja lokalnih samouprava

Na godišnjoj skupštini Stalne konferencije gradova i opština razgovarao se o međuopštinskoj saradnji kao putu daljeg razvoja lokalnih samouprava.
Resorni ministar Branko Ružić je podsetio da je zajednički urađen Priručnik o sprovođenju zakona o jedinstvenom biračkom spisku koji se koristi na terenu.

Ocenjuje da Srbiju sledeće godine očekuje dobar izborni ciklus, koji će biti sproveden >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u demokratskom maniru.
Cilj je dalje jačanje kapaciteta lokalnih samouprava u pružanju usluga građanima i privredi.
Do kraja januara biće raspisan i novi konkurs za finasijsku pomoć ministarstva projektima lokalnih samouprava.
"Iz godine u godinu mi smo svedoci, iz Ministarstva državne i lokalne samuprave da kada izađemo sa nekih, prošli put je to bilo pola milijarde ili 500 miliona dinara, dobijemo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za preko dve milijarde dinara, tako da zaslužujete pohvale", kaže Ručić.
Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici ukazuje da sinoć otvoreno poglavlje broj 4 pripada ekonomskom polju, te da je ono znak da na ekonomskom polju reforme idu brže i daju bolje rezultate.
"Naša procena je da je Srbija u 2019. rasla po stopi od četiri procenta, 4,7 u poslednjem kvartalu. Tako da mislim da Srbija u 2020. ulazi sa osećajem optimizma. Naravno, mora se obezbediti da taj rast bude održiv", napominje Fabrici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radojičić: Rukovodstvo Beograda je svesno odgovornosti jer je najveća lokalna samouprava

Izvor: Beta, 11.Dec.2019

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je danas da je rukovodstvo glavnog grada svesno odgovornosti jer je na čelu najveće lokalne samouprave i sve što se uradi to se reperkutuje na druge lokalne samouprave.On je na Skupštini Stalne konferencije gradova i opština - Saveza gradova i opština...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.